s

Kaya

 / Kaya

Kaya meldde zich bij ons met de klacht: overgeven. Dit had ze eigenlijk haar hele leven af en toe al. Met een injectie knapte ze dan binnen een dag weer snel op. Deze keer werd het echter niet beter, maar verergerde het overgeven en kreeg ze er ook erge buikpijn bij. Ook wilde ze niet eten.

Op de echo bleek dat ze een galsteen had! En dat is vrij zeldzaam bij de kat. Verder had ze ook last van een chronische galblaasontsteking en een chronische darmontsteking. En door de galsteen die was vastgelopen ook een geïrriteerde alvleesklier. Een ingewikkeld probleem dus!

Gelukkig had Kaya een eigenaar die verpleegkundige geweest is en meneer was dus niet bang voor een uitdaging. Normaal zou een kat met deze problemen opgenomen moeten worden om verder behandeld te worden. De baasjes (het personeel ;-)), van Kaya konden haar gelukkig thuis behandelen. Een hele prestatie, want ze moest de eerste week 3-4x per dag een injectie hebben en een infuus onder de huid. Ook moest ze met een spuitje gevoerd worden. We hebben gelukkig de medicijnen af kunnen bouwen en Kaya doet het nu heel goed op een speciaal dieet en extra vitamines B.

Ze is weer tonnetje rond en voelt zich topfit. En de galsteen…? Dat is nog een vraagteken, want die kan alleen met een echo bekeken worden en nu Kaya het zo goed doet is daar eigenlijk geen aanleiding voor.

Grote complimenten voor de volhoudende verpleging van Kaya

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed