Rondleiding door de praktijk

Hieronder vindt u een kleine beschrijving van iedere ruimte in onze praktijk. Zo kunt u alvast een kijkje bij ons binnen nemen.

WachtkamerAfbeelding van de wachtkamer

Dit is de wachtkamer. Dierenartsenpraktijk Barendrecht is een Cat Friendly Clinic en om de stress bij katten te verminderen, hebben we een aparte ruimte gecreëerd waar de katten apart van de honden kunnen zitten. Doordat de katten de honden niet zien, levert dit minder stress bij ze op.

SpreekkamerAfbeelding van de spreekkamer

Dit is de spreekkamer. Dit is onze eerste spreekkamer en hier worden de meeste spreekuren gedraaid. In de spreekkamer hebben wij ook parkeerplekken voor katten, zodat ze hogerop zitten wat ook weer stress verminderd. In de spreekkamer maken we ook gebruik van de Feliway Adapter. Deze verspreid feromonen door de ruimte, waardoor katten ook rustiger worden.

BalieAfbeelding van de balie

Hier ziet u onze balie. Wij beschikken over twee computers, om u zo snel mogelijk te kunnen helpen. Achter de balie vindt u onze apotheek kast waar de medicijnen zijn opgeslagen.

RöntgenkamerRöntgen apparaat

In deze ruimte vindt u onze röntgenapparatuur. Wij werken met digitale röntgenfoto’s, waardoor de foto’s sneller ontwikkeld zijn en beoordeeld kunnen worden. In diezelfde ruimte staat ook ons echo apparaat.

LaboratoriumAfbeelding van het laboratorium

Hier ziet u ons laboratorium. Wij zijn een eerstelijns dierenartsenpraktijk en hebben een uitgebreid laboratorium voor de eerstelijns onderzoeken. Het voordeel van een eigen laboratorium is natuurlijk dat wij sneller over de resultaten beschikken. Voor nader onderzoek wordt het materiaal verzonden naar een extern laboratorium.

Afbeelding van het magazijn

Magazijn

In het magazijn ligt al ons voer opgeslagen. Wij verkopen dieetvoeding van Royal Canin en zoals u ziet hebben wij een ruim assortiment. Daarnaast verkopen wij ook voeding voor de gezonde hond en kat. Deze voeding is van Sanimed, dit is goede voeding samengesteld door dierenartsen.

Tweede spreekkamer en kattenkamerTweede spreekkamer/ Kattenkamer

Deze ruimte wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Wanneer er meerdere afspraken gepland staan, wordt deze ruimte gebruikt als tweede spreekkamer. U ziet hier ook twee grotere opname hokken staan. Wanneer een kat of kleine hond voor langere tijd in de opname gehouden moet worden, worden deze hokken daarvoor gebruikt. Het zijn grotere hokken, ze staan van de grond af en de patiënt kan hier indien nodig, rustig en afgezonderd zitten. Dit voorkomt natuurlijk weer stress bij uw dier.

VoorbereidingVoorbereiding en opname

Dit is de voorbereidingsruimte. Hier worden honden en katten opgenomen die een operatie moeten ondergaan. In deze ruimte worden de dieren ook voorbereid voor de operatie. De hokken staan ook hier hoger om stress te verminderen. De grotere honden krijgen een plek op de grond op een zacht kussen.

OperatiekamerOperatie kamer

Dit is de ruimte waar de operaties uitgevoerd worden. Wij opereren meestal op de dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend. In deze ruimte staat ook onze Dental röntgenapparaat. Zo kunnen er gemakkelijk foto’s van de gebitten gemaakt worden, zonder dat het dier verplaatst hoeft te worden.