Rondleiding door de praktijk

Hieronder vindt u een kleine beschrijving van iedere ruimte in onze praktijk. Zo kunt u alvast een kijkje bij ons binnen nemen.

Wachtkamer

De wachtkamerDit is de wachtkamer. Dierenartsenpraktijk Barendrecht is een Cat Friendly Clinic en om de stress bij katten te verminderen, hebben we een aparte ruimte gecreëerd waar de katten apart van de honden kunnen zitten. Doordat de katten de honden niet zien, levert dit minder stress bij ze op en wordt het bezoek aan de praktijk een stuk prettiger voor de kat. In de wachtkamer vindt u ook de weegschaal voor de honden.

SpreekkamerDe spreekkamer

Dit is de spreekkamer. Dit is onze eerste spreekkamer en hier worden de meeste spreekuren gedraaid. In de spreekkamer hebben wij ook parkeerplekken voor katten, zodat ze hogerop zitten wat ook weer stress verminderd. In de spreekkamer maken we ook gebruik van de Feliway Adapter. Deze verspreid feromonen door de ruimte, waardoor katten ook rustiger worden.

BalieDe balie

Hier ziet u onze balie. Wij beschikken over twee computers, om u zo snel en goed mogelijk te kunnen helpen. Achter de balie vindt u onze apotheek kast waar de medicijnen zijn opgeslagen. Ook de balie is voorzien van een katten parkeerplaats, zodat de katten ook hier hoger kunnen zitten.

RöntgenkamerHet röntgen apparaatHet echo apparaat

In deze ruimte vindt u onze röntgenapparatuur en de echo.

Wij werken met een digitale röntgenapparaat, waardoor de foto’s sneller ontwikkeld zijn en beoordeeld kunnen worden. De röntgen wordt voornamelijk gebruikt om een goed beeld te krijgen van het skelet, de longen en de grootte van het hart en soms bij afwijkingen in het maagdarmkanaal. Het echo apparaat wordt gebruikt om door middel van ultrasone geluiden de andere organen en weefsels te kunnen beoordelen.

LaboratoriumHet laboratorium

Hier ziet u ons laboratorium. Wij zijn een eerstelijns dierenartsenpraktijk en hebben een uitgebreid laboratorium voor de eerstelijns onderzoeken. In ons laboratorium kunnen wij urine onderzoeken, verschillende sneltesten en verschillende bloedonderzoeken uitvoeren. Het voordeel van een eigen laboratorium is natuurlijk dat wij snel over de resultaten beschikken. Voor nader onderzoek wordt het materiaal verzonden naar een extern laboratorium.

Afbeelding van het magazijn

Magazijn

In het magazijn ligt al ons voer opgeslagen. Wij verkopen dieetvoeding van Royal Canin en zoals u ziet hebben wij een ruim assortiment. Daarnaast verkopen wij ook voeding voor de gezonde hond en kat. Deze voeding is van Sanimed, dit is goede voeding samengesteld door dierenartsen.

Tweede spreekkamer en kattenkamerTweede spreekkamer/ Kattenkamer

Deze ruimte wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Wanneer er meerdere afspraken gepland staan, wordt deze ruimte gebruikt als tweede spreekkamer. U ziet hier ook twee grotere opname hokken staan. Wanneer een kat of kleine hond voor langere tijd in de opname gehouden moet worden, worden deze hokken daarvoor gebruikt. Het zijn grotere hokken, ze staan van de grond af en de patiënt kan hier indien nodig, rustig en afgezonderd zitten. Dit voorkomt natuurlijk weer stress bij uw dier.

VoorbereidingVoorbereiding en opname

In de voorbereidingsruimte worden de honden en katten ontvangen en opgenomen die op diezelfde dag een operatie moeten ondergaan. In deze ruimte worden de dieren ook voorbereid voor de operatie. De hokken voor de katten staan ook in deze ruimte hoger om stress te verminderen. De grotere honden krijgen een plek op de grond op een zacht kussen.

OperatiekamerReiniging van een gebitDentale röntgen

In onze operatiekamer worden verschillende operaties uitgevoerd. Wij opereren op maandag-, dinsdag-, donderdag en vrijdagochtend. In onze operatiekamer staat verschillende apparatuur om de patiënten goed te kunnen monitoren tijdens de operatie, o.a. een capnograaf, pulsoximeter en beademingsapparatuur.

Naast opereren, behandeld onze ‘tandarts’ 3 ochtenden in de week ook nog meerdere gebitten. De operatiekamer is ook voorzien dan een dentale röntgen. Met deze röntgen kunnen er eenvoudig foto’s van de gebitten worden gemaakt, zonder dat de patiënt verplaatst hoeft te worden.