s

Albi

 / Albi

Het baasje van Albi belde ons ongerust op. Haar kat was mogelijk aangevallen of aangereden en ze zag bloed in zijn witte vacht. Gelukkig kon het baasje van Albi meteen met hem naar onze praktijk komen.

Eénmaal in de spreekkamer zagen we al snel dat het ging om grote wonden. Na een uitgebreid onderzoek van de dierenarts is besloten om Albi onder narcose te brengen om de wonden beter te bekijken.

Toen Albi onder narcose was, werd duidelijk dat hij toch echt aangereden was. Zijn nagels waren afgesleten en hij had inderdaad twee enorme wonden. Er is besloten om röntgenfoto’s te maken om te controleren of er geen botbreuken waren. Goed nieuws voor Albi: die waren er gelukkig niet! Wel zagen we op de röntgenfoto’s dat er zelfs een spier en pees gescheurd waren helaas…

Na de röntgenfoto’s zijn we aan de 2 grote wonden begonnen. We hebben de wonden zo goed mogelijk schoongespoeld en zijn daarna aan het hechten van de wonden begonnen. Albi kreeg ook 2 drains in de wonden, dit zijn rubberachtige ‘slangetjes’ die ervoor zorgen dat het eventuele vocht/viezigheid uit de wonden kan lekken. Dit om te voorkomen dat er ontstekingen onder de wonden ontstaan.

Uiteindelijk hebben we de wonden goed kunnen hechten en mocht Albi wakker mee naar huis. Wel kreeg hij breed spectrum antibiotica en pijnstillers mee en hij moest de komende weken in een bench verblijven met een kraag om. De bench rust moet ervoor zorgen dat zijn spieren en pezen weer goed kunnen herstellen.

Regelmatig kwam Albi op controle. De wonden zagen er erg goed uit en na 3 dagen werden de drains verwijderd. Een week later kwam Albi nog eens terug voor controle en in de tussentijd moesten de eigenaren de medicijnen door blijven geven.

Al met al heeft het even geduurd, maar uiteindelijk (met veel geduld van Albi en zijn baasjes) zijn de wonden goed hersteld en mag hij zelfs alweer voorzichtig uit de bench!

Dankzij de goede zorg thuis en het snel handelen van de baasjes gaat het gelukkig weer erg goed met Albi!

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed