Image Alt

Gebitsverzorging hond/kat

 / Gebitsverzorging hond/kat

Het gebit van uw huisdier heeft net zoveel aandacht nodig als ons eigen gebit. Helaas horen wij nog te weinig dat eigenaren ook echt het gebit van hun hond of kat verzorgen. Dit heeft voor veel dieren het gevolg dat er tanden of kiezen getrokken moeten worden.
Om een gebitssanering te voorkomen, zijn er verschillende opties om het gebit te verzorgen.

De beste optie blijft het tandenpoetsen. Dit kunt u simpelweg met een verbandgaasje doen, maar er zijn ook vingerdoekjes en (vinger)tandenborstels waarmee u het gebit kunt reinigen. Het is verstandig om hierbij ook een tandpasta voor dieren bij te gebruiken.
Het aanleren van het poetsen moet in stappen gebeuren en heeft tijd nodig.

Klik hier voor het aanleren van het tandenpoetsen van uw hond of kat.

Mocht het poetsen van de tanden niet mogelijk zijn, zijn er verschillende alternatieven die u kunt gebruiken om het gebit toch reinigen.

-Royal Canin Dental brok:
Deze brokken zijn speciaal ontworpen voor het reinigen van het gebit. De grote en de structuur van de brok zorgen ervoor dat het gebit mechanisch gereinigd wordt (door te kauwen). Daarnaast bevat deze brok natriumpolyfosfaat en zink, wat de hoeveelheid calcium in de mondholte verminderd. Hierdoor wordt minder tandplaque omgezet in tandsteen. Ook heeft het een antiseptische werking, wat de hoeveelheid schadelijke bacteriën en de stank verminderd.

-Mondwater:
Bij het gebruik van mondwater dient u dagelijks een bepaalde hoeveelheid door het drinkwater te mengen. Het mondwater zorgt ervoor dat de aanmaak van tandplaque en tandsteen verminderd wordt en het zorgt voor een frissere adem van uw hond of kat.

-Dentisept:
Dentisept is een soort tandpasta. Het voordeel van deze tandpasta is dat u niet dagelijks de tanden van uw hond of kat hoeft te poetsen. De pasta smeert u in de mondholte en wordt door de tong verdeeld over de hele bek. Dentisept voorkomt dat tandplaque omgezet wordt tot tandsteen?

-Orozyme kauwstaafjes of kauwflapjes:
Het kauwen op speciaal ontworpen kauwstrips of sticks, zorgt voor een mechanische reiniging van het gebit van uw hond. Het is de bedoeling dat uw hond goed kluift op de botjes, alleen op die manier wordt het gebit goed gereinigd. Daarnaast bevatten de kauwstrips een speciale coating, om de flora in de mondholte te stabiliseren. De sticks zijn gemaakt van de wortel van een specifiek soort rabarber, dit gaat de vorming van tandplak tegen.

-Orozyme Bucco-fresh poeder of koekjes:
Het orozyme bucco-fresh poeder of de koekjes bevatten een speciaal algensoort. Dit zorgt ervoor dat na een paar weken de slechte adem wordt aangepakt. Na enkele maanden zorgt het ervoor dat het tandsteen zachter wordt. Wanneer u hiernaast ook tandenpoetst of uw hond een kauwstaaf dagelijks aanbied, zal dit er dus voor zorgen dat het tandsteen (gedeeltelijk) verdwijnt.

Heeft u nog vragen over de verschillende opties voor de verzorging van het gebit van uw huisdier, neem dan gerust contact met ons op (0575-527720)!

Gebitsverzorgingsproducten

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed