s

Beau

 / Beau

Kater Beau is een jonge kater, maar heeft al erg veel pech gehad. Hij is voor het eerst bij ons in de dierenartsenpraktijk gekomen, omdat hij plotseling erg ziek was geworden. Gelukkig herstelde hij snel met de juiste behandeling en medicatie.

 

Helaas meldde Beau zich enkele dagen later weer in de dierenartsenpraktijk, maar nu voor iets helemaal anders. De dochter des huizes had iets geks aan zijn buik gezien. Dit bleek bij nader onderzoek een enorme wond onder aan zijn buik. Tot op de dag van vandaag weet niemand hoe Beau hieraan gekomen is.

Hoewel de wond enorm was, bleek het onderliggend weefsel zoals spieren niet beschadigd. Vol goede moed begonnen zijn baasje en het hele team van de praktijk aan de behandeling van dit schattige katertje.

Dat het een pittig traject zouden worden, hadden we wel verwacht: 2x per dag kreeg Beau antibiotica, hij moest een kraag om en dagelijks een pijnstiller/ontstekingsremmer.

Omdat het voor zijn baasjes niet haalbaar was om deze behandelingen thuis te doen, hebben we Beau opgenomen, zodat ons team de wondverzorging voor Beau kon doen.

Beau bleek alle extra aandacht bij ons in de opname helemaal niet erg te vinden en werd hij ook graag geknuffeld door al onze assistentes. De wondverzorging zelf vond hij helemaal niet fijn, maar elke keer als dit achter de rug was, liet hij zich heerlijk door ons knuffelen. Zo jong en nu al een echte charmeur! đŸ˜‰

 

De wond genas gelukkig goed, maar het heeft uiteindelijk ruim 2 weken geduurd voordat de wond van een groot gapend gat veranderd was in een ieniemienie wondje. Wat waren we allemaal blij toen Beau eindelijk weer naar huis mocht; maar we misten zijn heerlijke gekroel stiekem wel.

Het laatste staartje van de wondverzorging heeft Beau’s baasje zelf thuis gedaan. Beau was ook zelf erg blij dat hij weer lekker thuis rond kon lopen. Hij is tussendoor nog een keer op controle geweest, maar gelukkig is er geen gaatje meer te vinden in Beau’s prachtige vachtje!

We zijn enorm blij dat de wond goed is genezen, maar ons hele team zal Beau wel enorm gaan missen met zijn geknuffel!

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed