s

Bailey

 / Bailey

De baasjes van Bailey, een Boomer, meldden zich bij ons in de praktijk met een ochtendplasje. Ze hadden gezien dat hij wat rood plastte. Na een urine onderzoek op de praktijk bleek dat er inderdaad bloed in de urine aanwezig was, maar ook blaasgruis (struviet). In overleg met de eigenaar werd er een behandeling gestart en zou er na een week opnieuw urine onderzocht worden. Helaas waren de klachten van Bailey na een week nog nauwelijks verbeterd en is er een echo gemaakt van zijn urinewegen. Tijdens een echo kan er goed gekeken worden naar de blaaswand en nieren, maar ook of er blaasstenen aanwezig zijn. Jammergenoeg bleek dit laatste bij Bailey het geval; er waren minstens 6 steentjes te zien in de blaas.

 

In het geval van blaasstenen zijn er verschillende behandelopties; bij sommige blaasstenen gedurende 6 weken een speciaal dieet gegeven worden om de steentjes op te lossen. Maar soms kan dat niet, en is een blaasoperatie waarbij de stenen verwijderd worden noodzakelijk. Bij Bailey werd gekozen voor de tweede optie en een paar dagen later werd Bailey geopereerd.

Het verwijderen van de blaasstenen bleek lastiger dan gedacht, omdat de steentjes ook in zijn plasbuis zaten. Uiteindelijk zijn alle stenen verwijderd. In totaal zijn er 3 stenen uit de blaas, 3 stenen ter hoogte van de opening naar de plasbuis én 4 stenen uit de plasbuis verwijderd.

 

Na de operatie bleek het herstel ook niet zonder hobbels te verlopen. Bailey had, ondanks pijnstilling, toch nog pijn en wilde ook niet zelf eten. Uiteindelijk is hij nog enkele dagen bij ons in de opname geweest, zodat de assistentes hem konden dwangvoeren en hij extra medicatie kon krijgen. De ene dag voelde Bailey zich beter dan de andere. Uiteindelijk hebben onze dierenartsen in overleg met de eigenaren besloten om Bailey door te sturen naar een specialistenkliniek.

 

Uiteindelijk heeft Bailey ook een kleine week in de specialistenkliniek gelogeerd. Gelukkig begon hij langzaam maar zeker op te knappen! En eindelijk was Bailey gelukkig goed genoeg opgeknapt dat hij weer met de baasjes mee naar huis mocht. Tot grote vreugde van Bailey! En ook thuis bleef het herstel gelukkig vorderen.

 

Maar het geluk mocht niet lang zo zijn.. Tijdens een controle onderzoek in de specialistenkliniek, een aantal weken na de opname, werden er helaas weer (kleine) blaassteentjes ontdekt in de blaas. Zelfs met het speciale dieetvoer wat Bailey strikt kreeg, was het niet gelukt de vorming van nieuwe steentjes te voorkomen. Gelukkig is het de specialist uiteindelijk wel gelukt om de steentjes te verwijderen zonder operatie deze keer (omdat ze nog zo klein waren) en over een aantal weken zal Bailey weer opnieuw voor controle moeten komen.

 

Maar….. ondanks alle pech de afgelopen weken blijft Bailey vrolijk!

Wij hopen allemaal dat het geluk nu eindelijk weer aan zijn kant komt te staan en dat we Bailey voorlopig alleen maar voor zijn vaccinaties zien verschijnen!

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed