s

Cross

 / Cross

Cross, een labrador reu, kwam een paar jaar geleden bij gewichtsconsulente Irene voor de Satiety Challenge. Cross was toen 2 jaar en hij woog 40.9 kg, hij had duidelijk overgewicht. Op dat moment kreeg Cross nog weinig beweging en at hij ook regelmatig met de katten mee. Samen met de baasjes is Irene de uitdaging aan gegaan om Cross naar een gezond gewicht te laten afvallen.

De baasjes kregen de opdracht om Cross alleen nog maar Royal Canin Satiety Weight Management te voeren. Deze voeding moest keurig afgewogen worden en hij moest echt meer gaan bewegen. Iedere 3-4 weken kwam het baasje met Cross voor het weegconsult om het gewichtsverlies te bespreken en eventueel de hoeveelheid voer en beweging iets aan te passen. Geleidelijk raakte Cross steeds een paar kilo kwijt en werd hij al een stuk alerter. Ook begon zijn vacht er weer een stuk beter uit te zien.

Na ongeveer een half jaar stagneerde het afvallen van Cross. Tijdens de Satiety Challenge worden de baasjes goed begeleid door de gewichtsconsultentes, zodat het baasje van Cross weer met nieuwe tips aan de slag konden. Bij het volgende weegconsult bleek Cross weer netjes afgevallen te zijn.
Gedurende de afvalperiode werd Cross keurig gevoerd met de Satiety voeding, zodat hij enorm af is gevallen.
Na ruim een jaar heeft Cross zijn streefgewicht bereikt, hij woog toen 28 kg!
De baasjes gaven aan terug te willen gaan naar de oude voeding, wat ze voorheen gaven. In goed overleg met Irene is besloten om dit uit te proberen, maar Cross zou wel iedere maand terug moeten komen voor het wegen. Helaas is gebleken dat Cross toch weer iets aan kwam met het andere voer.
Na een proefperiode is dan ook besloten om Cross op de Satiety voeding te laten staan. Het Royal Canin Satiety Weight Management voer is een volledige voeding, die dus prima de rest van zijn leven gegeven kan worden. Zo blijft Cross op een gezond gewicht en is hij fysiek weer een stuk beter!

De Satiety Challenge van Cross is dus een groot succes. Hij is enorm afgevallen en kan weer lange wandelingen maken. Cross blijft wel iedere 2 maanden terug komen bij Irene om het gewicht in de gaten te houden. Hierboven is een foto te zien van Cross met zijn gezonde gewicht, een prachtige knappe jonge labrador!

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed