Image Alt

Maand van de ‘oudere kat’

 / Maand van de ‘oudere kat’

In de maand oktober nodigen wij, Dierenartsenpraktijk Barendrecht, u en uw kat, ouder dan 7 jaar, uit voor een extra gezondheidscontrole.

Er is bewezen dat katten ouder dan 7 jaar een grote kans hebben op bepaalde aandoeningen. 1 op de 3 katten heeft chronische nierziekte en maar liefst 2 op de 3 katten heeft pijn door artrose.

Door de ‘oudere kat’ nu uit te nodigen voor een extra gezondheidscontrole, hopen wij een eventuele aandoening tijdig te ontdekken. Door het tijdig vaststellen van een aandoening kunnen wij samen uw kat(ten) nog een lang en prettig leven bieden.

Nu denkt u misschien, ik zie/merk niets aan mijn kat(ten), is deze extra gezondheidscontrole dan wel nodig?
Katten zijn erg goed in het verbergen van de symptomen/klachten, vaak merkt u pas iets aan uw kat(ten) als ze in een verder stadium zitten. Door middel van de extra gezondheidscontrole hopen wij daarom al in een eerder stadium de eventuele aandoening te ontdekken.

Wat onderzoeken wij tijdens deze extra gezondheidscontrole?
Wanneer u een afspraak maakt bij ons voor deze extra controle, worden verschillende dingen onderzocht. Zo wegen wij uw kat, zodat we tijdig een kleine gewichtsafname kunnen ontdekken. De bloeddruk van uw kat wordt gemeten. Is deze te hoog, is het verstandig om uw kat grondiger te laten onderzoeken. Het hart van uw kat wordt beluisterd, om een eventuele hartruisje te ontdekken. Daarnaast bekijken wij het gebit van uw kat, de oren en ogen en vult u een vragenlijst in alvorens de afspraak.

In de maand oktober biedt Dierenartsenpraktijk Barendrecht deze controle aan voor €30,- in plaats van €59,55.

Heeft u interesse in de extra gezondheidscontrole, neemt u dan contact op met ons op via 0575-527720 of mail naar info@dierendokter.com.

Consecte libero id faucibus nisl tincidu. Magna etiam tempor orci lobor faculs lorem ipsum.

Instagram feed